ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα εκείνα, που η Joule συλλέγει για εσάς, τον τρόπο και τον σκοπό που τα χρησιμοποιεί καθώς και τον τρόπο που τα προστατεύει. 

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη της Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και, συνεπώς, θα ενημερώνουμε και θα τροποποιούμε ανά διαστήματα την παρούσα Δήλωση. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε κατά διαστήματα την ιστοσελίδα μας https://www.joule.gr προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι και ικανοποιημένοι με όποιες τυχόν αλλαγές. 

 1. Ποιοι είμαστε

Είμαστε η «Joule Ανώνυμη Εταιρεία» (Joule), μία ελληνική εταιρεία που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής επί της Κ. Γαρδέλη 16. Η εταιρεία μας είναι μια startup εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμα λογισμικά και παρέχει προηγμένες υπηρεσίες στο χώρο της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης. Αναπτυσσούμε το πρώτο πλήρες ελληνικό Virtual Power Plant, το jHub, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν πολλές διαφορετικές ενεργειακές μονάδες (energy assets).  Το jHub αναλαμβάνει τόσο την ενεργειακή διαχείριση (μεγιστοποίηση εσόδων) των ενεργειακών μονάδων όσο και την τεχνική (μεγιστοποίηση τεχνικής διαθεσιμότητας). Η βελτιστοποίηση της λειτουργίας της κάθε μονάδας γίνεται τόσο μεμονωμένα όσο και σωρευτικά. Υποτμήματα του jHub αποτελούν η εφαρμογή κινητού jCharge και η διαχειριστική εφαρμογή jPanel. 

 1. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς;

2.1. Ονοματεπώνυμο: Συλλέγουμε τα ονόματα (όνομα, επώνυμο) των πελατών μας όταν εγγράφονται στην πλατφόρμα jHub ή στα υποτμήματα της, εφαρμογή jCharge και διαχειριστική εφαρμογή jPanel ή όταν κάνουν εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter). 

2.2. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): Συλλέγουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών μας όταν εγγράφονται στην πλατφόρμα jHub ή στα υποτμήματα της, εφαρμογή jCharge και διαχειριστική εφαρμογή jPanel ή όταν κάνουν εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter). 

2.3. Ταχυδρομική διεύθυνση: Συλλέγουμε τη διεύθυνση κατοικίας για ενδεχόμενη τιμολόγηση και αποστολή του λογαριασμού σε έγγραφη μορφή μέσω ταχυδρομείου εφόσον το πεδίο συμπληρωθεί από το χρήστη (προαιρετικό). 

2.4. Λοιπά στοιχεία επικοινωνίας: Συλλέγουμε λοιπά στοιχεία επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα τον αριθμό τηλεφώνου των πελατών μας για να παρέχουμε καλύτερα και ταχύτερα τις υπηρεσίες μας, εφόσον τα πεδία συμπληρωθούν από το χρήστη (προαιρετικά). 

2.5 Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία στην jCharge και jPanel, αποθηκεύεται μόνο το ιστορικό των συναλλαγών (φορτίσεων ή πληρωμών). Οι πληρωμές γίνονται μέσω ασφαλούς τραπεζικού περιβάλλοντος και δεν αποθηκεύονται στοιχεία τραπεζικών καρτών. 

2.6 Στο jhub αποθηκεύονται τα οικονομικά στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία και την εκτέλεση των υπηρεσιών μας (IBAN, οικονομικά στοιχεία συναλλαγών, τιμολόγια, ΑΦΜ, επωνυμία, ΔΟΥ, ποσά πληρωμών)  

2.7. Για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων σας, δε συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. 

 1. Πώς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν, συνάπτουμε συμβατική σχέση για την παροχή των υπηρεσιών μας, όταν κάνετε εγγραφή στην εφαρμογή jCharge και στη διαχειριστική εφαρμογή j-Panel ή όταν κάνετε εγγραφή στο newsletter μας. Δεν διαθέτουμε προς πώληση τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν. Τα μοιραζόμαστε μόνο με τρίτους, όταν κρίνεται απαραίτητο για την αποτελεσματική λειτουργία των εφαρμογών μας και την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών μας. 

 1. Πώς χρησιμοποιούμε (επεξεργαζόμαστε) τα προσωπικά σας δεδομένα;

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω σκοπούς: 

4.1. Παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης μέσω της εφαρμογής jCharge για την διαπίστευση των χρηστών και τη βελτίωση των υπηρεσιών. 

4.2 Παροχή των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης μέσω της διαχειριστικής εφαρμογής jPanel για την διαπίστευση των χρηστών και την βελτίωση των υπηρεσιών. 

4.2. Marketing ή/και προωθητικές ενέργειες, όπως συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή emails που στέλνουμε περιοδικά σε όσους έχουν κάνει εγγραφή στο Newsletter μας. Στη λίστα προσώπων που στέλνουμε newsletter μπορεί να προσθέσουμε και εκείνους που μας δίνουν τις διευθύνσεις email τους κατά την επικοινωνία μας και που δηλώνουν ρητώς ότι επιθυμούν να λαμβάνουν newsletter. Σε κάθε newsletter δίνεται η δυνατότητα στον παραλήπτη να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει άλλες ενημερώσεις από εμάς. 

 1. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

5.1. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται για την παροχή των υπηρεσιών μας, βασίζεται στη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης ή -κατόπιν αιτήματός σας- σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης ή σε εγγραφή στο jub, j Panel ή jCharge 

5.2. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται για σκοπούς marketing ή/και προωθητικών ενεργειών, γίνεται με τη συγκατάθεσή σας. 

5.3. Σε ορισμένες περιπτώσεις η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για σκοπούς ένομμου συμφέροντος μας ή για σκοπούς συμμόρφωσής μας προς την εθνική ή/και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

 1. Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διαρκεί η συναλλακτική μας σχέση. Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των καταναλωτών μας για τουλάχιστον τρία (3) χρόνια προκειμένου να μπορούμε να εκπληρώνουμε τις νομικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις. 

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα των προσώπων που έκαναν εγγραφή στα newsletters (ή/και στις προωθητικές μας ενέργειες) μέχρι τα πρόσωπα αυτά να μας δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν από εμάς newsletters ή/και προωθητικό υλικό. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού και για πόσο καιρό διατηρούνται τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2107103494 ή ηλεκτρονικά στο info@joule.gr. 

 1. Εγγυήσεις που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας δίνετε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των δικαιωμάτων σας σχετικά με αυτά. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους μόνο τους εργαζόμενους που χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να παρέχουν οφέλη ή υπηρεσίες σε εσάς. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή: 

 • κρυπτογράφηση
 • ανίχνευση και διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφαλείας
 • χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε αίθουσες με περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους·
 • χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη·
 • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους
 • πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων επί της αρχής «need-to-know».
 1. Πότε και πώς διαβιβάζουμε σε άλλους τα προσωπικά σας δεδομένα;

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε τρίτους παρόχους οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να μοιραστούμε μαζί τους τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, μοιραζόμαστε μαζί τους μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για να παρέχουν τις υπηρεσίες που τους ζητάμε. Aπαιτούμε από αυτούς να προστατεύουν τα δεδομένα σας και να μην τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Τρίτοι πάροχοι με τους οποίους μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν είναι κατά κύριο λόγο οι εξής: 

 • εξωτερικοί συνεργάτες παροχής υπηρεσιών μεταφορών για την αποστολή και παράδοση εγγράφων και προϊόντων σε όλη την χώρα, 
 • εξωτερικοί συνεργάτες που πραγματοποιούν προβλέψεις παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές για την παροχή της υπηρεσίας ΦοΣΕ και της εκπροσώπησης στις αγορές ενέργειας 
 • εξωτερικοί συνεργάτες παροχής τεχνικών υπηρεσιών και 
 • εξωτερικοί συνεργάτες διεκπεραίωσης οικονομικών συναλλαγών. 
 1. Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία επεξεργαζόμαστε. Επιπλέον, έχετε τα εξής δικαιώματα: 

 • Δικαίωμα διόρθωσης ή διαγραφής (σε ορισμένες περιπτώσεις) των προσωπικών σας δεδομένων.
 • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας ή εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
 • Δικαίωμα (υπό προϋποθέσεις) να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού.

Στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βασιζόμενοι στη συγκατάθεσή σας, έχετε επίσης το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας για το διάστημα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. 

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας,  μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2107103494 ή ηλεκτρονικά στο info@joule.gr 

Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια ελληνική ανεξάρτητη αρχή, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr/). 

 1. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός της ΕΕ

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς δεν διαβιβάζονται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 1. Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή τη χρήση cookies από εμάς ή για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, τηλεφωνώντας στο 2107103494 ή στέλνοντας email στο info@joule.gr. 

 1. Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις

H παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2023. 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Δήλωση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Δήλωσης στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά για να ενημερώνεστε για την τρέχουσα και ισχύουσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

 

This Privacy Policy describes how Joule S.A. complies with privacy regulation, for the collection of the personal data, how they are processed and how they are protected. 

We recognize the need for continuous evolution and evaluation of our Privacy Policy and therefore will update and amend this Statement from time to time. Please visit our website https://www.joule.gr regularly to ensure that you are aware and satisfied with any changes. 

 

 1. Who we are

We are “Joule SA” (Joule), a Greek company based in Maroussi Attica at 16 K. Gardeli Street. Our company is a start-up that develops innovative software solutions and provides advanced and sophisticated services in the field of energy management and electromobility. We are the first Greek company to develop a complete Virtual Power Plant, jHub, which integrates many different energy assets. jHub takes care of both the energy management (revenue maximization) of the energy assets and the technical management (maximizing technical availability). The optimization of the operation of each unit is done both individually and cumulatively, via the process of aggregation. Subcomponents of jHub are the mobile app jCharge and the management app jPanel. 

 

 1. What personal data do we collect about you?

2.1. Full name: We collect the names (first name, last name) of our customers when they register on the j-Hub platform or its subsections, jCharge app and j-Panel management app or when they subscribe to our newsletter. 

2.2 Email address: we collect the email address of our customers when they subscribe to the j-Hub platform or its sub-segments, jCharge app and j-Panel management app or when they subscribe to our newsletter. 

2.3 Postal address (optional): we collect the home address for possible billing and sending the bill in written form by mail if the field is filled in by the user. 

2.4. Other contact details (optional): We collect other contact information, such as the telephone number of our customers to provide better and advanced services, if the fields are filled in by the user. 

2.5 Regarding the financial data in jCharge and jPanel, only the history of transactions (uploads or payments) is saved. Payments are made through a secure banking environment and no bank card details are saved. 

2.5.1 jhub stores the financial data that are necessary for the operation and 

execution of our services (IBAN, financial transaction data, invoices, VAT number, 

name, tax office, payment amounts) 

2.6 To better protect your rights, we do not collect sensitive personal data. 

 1. How do we collect your personal data?

We collect your personal data when both parties sign a contract to provide our services, when you register for the j-Charge app and the j-Panel management app or when you subscribe to our newsletter. We do not sell your personal data. We only share them with third parties when it is necessary for the efficient operation of our apps and our services. 

 

 1. How do we use (process) your personal data?

We use your personal data for the following purposes: 

4.1 Provide electric mobility services through the jCharge app to approve users and improve our services. 

4.2 Provide electric mobility services through the jPanel management app to approve users and improve our services. 

4.2 Marketing and/or promotional activities, such as participation in competitions or emails that we send periodically to those who have subscribed to our Newsletter. In the list mentioned above, we may also add those who give us their email addresses when contacting us and who state clearly that they wish to receive our newsletter. In each newsletter the recipient is given the opportunity to indicate that they do not wish to receive any further updates from us. 

 1. Lawful basis for processing your personal data

5.1 The processing of your personal data that is carried out for the provision of our services is lawfully based on the agreement and execution of a contract or – at your request – on preparatory actions for the agreement and execution of a contract or based on the terms and conditions of a subscription to jHub, jPanel or jCharge. 

5.2 The processing of your personal data for marketing and/or promotional purposes is done with your consent. 

5.3 In certain cases, the processing of your personal data is necessary for purposes of our legitimate interests or for purposes of compliance with national and/or European legislation. 

 1. Retention time of your personal data

We retain your personal data for the duration of our business relationship. We keep the personal data of our customers and consumers for at least three (3) years in order to be able to fulfil our legal and tax obligations. 

We retain the personal data of persons who have subscribed to our newsletters (and/or our promotional activities) until these persons declare to us that they no longer wish to receive newsletters and/or promotional material from us. 

For more information about where and for how long your personal data are saved, you can contact us by phone at 2107103494 or by email at info@joule.gr. 

 1. Guarantees we receive for the protection of your data

When you provide us with your personal data, we take steps to ensure that your rights are protected. In order to protect your personal data, we take physical, technical and organisational measures to protect them. We update and monitor our existing security infrastructure on an ongoing basis. We restrict access to your personal data to only those employees who need to know that data in order to provide services to you. In addition, we educate employees on the importance of maintaining the confidentiality and privacy and security of your personal data. Among other things, we have implemented the following technical and organizational measures and procedures to protect your personal data from any loss, alteration, unlawful processing or modification: 

– encryption 

– detection and management of security incidents. 

– use of servers located in rooms with restricted access and subject to regular audits. 

– the use of computer information systems and computer programs installed in a way that minimizes the use of personal and/or authentication data of the user. 

– adoption of individual procedures for the retention of personal data and their secure deletion/destruction. 

– access to systems and databases on a need-to-know basis. 

 1. When and how do we transfer your personal data to others?

As part of our activities, we may use third party providers who provide services on our behalf. As such, we may need to share your personal data with them. However, we only share with them the personal data that are necessary to provide the services we request from them. We require them to protect your data and not to use them for other purposes. Third party providers, with whom we share personal data about you, are primarily the following: 

 • external transport service partners for the dispatch and delivery of documents and products throughout the country, 
 • external partners who carry out forecasts of energy production from renewable sources for the provision of the FoSE service and representation in energy markets 
 • external technical service providers; and 
 • external partners for the processing of financial transactions. 
 1. Your rights

You have the right to request access to your personal data that we process. In addition, you have the following rights: 

– Right to rectification or erasure (in certain cases) of your personal data. 

– Right to restrict processing or object to the processing of your personal data. 

– Right (subject to conditions) to receive your personal data so that you can use it elsewhere. 

Where we process your personal data based on your consent, you also have the right to withdraw your consent at any time, without affecting the lawfulness of the processing for the period prior to the withdrawal of your consent. 

If you wish to exercise your rights, you can contact us by phone at 2107103494 or by email at info@joule.gr 

Finally, you have the right to lodge a complaint to the competent Greek independent authority, the Personal Data Protection Authority (http://www.dpa.gr/). 

 1. Transfer of personal data outside the EU

The personal data we collect from you is not transferred or processed outside the European Union. 

 1. How to contact us?

You can contact us about the processing of your personal data or our use of cookies or to exercise your rights by using the online contact form on our website, by calling at 2107103494 or by sending an email to info@joule.gr. 

 1. Release Information – Changes and Updates

This Statement was last updated in June 2023. 

We reserve the right to modify and update this Statement at any time, for any reason, without notice to you, other than by posting the updated Statement on our website. We may send periodic emails to remind you of changes and updates to this Statement, but you should check our website frequently to keep up to date with our current and applicable Privacy Policy.