ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε; Διάλεξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Το jHub απευθύνεται σε όσους διαθέτουν έναν ή περισσότερους ενεργειακούς πόρους και αναζητούν έξυπνες και συνολικές λύσεις, που θα διευκολύνουν τη διαχείριση αυτών.

Αν είστε Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) ή Παραγωγός ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να αποκτήσετε το jHub. Με μερικά απλά βήματα, θα δημιουργήσετε ένα λογαριασμό που θα περιέχει τα στοιχεία σας και θα σας παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που είναι χρήσιμες για εσάς.

To jHub συνδυάζει τόσο την απομακρυσμένη τεχνική παρακολούθηση των σταθμών παραγωγής, όσο και την αυτοματοποιημένη στρατηγική συμμετοχή τους στις αγορές, αποτελώντας μια συνολική λύση για την βέλτιστη αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας.

Η υπηρεσία της τηλεμετρίας περιλαμβάνει την απομακρυσμένη παρακολούθηση των σταθμών παραγωγής σε πραγματικό χρόνο, τον αυτόματο εντοπισμό σφαλμάτων, την παρακολούθηση της παραγωγής ανά inverter και ανά string, αλλά και την έγκαιρη ενημέρωση του τεχνικού, σε περίπτωση βλάβης.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους φορείς σωρευτικής εκπροσώπησης (ΦοΣΕ), αλλά και στους παραγωγούς ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές που επιθυμούν να συμμετέχουν απευθείας στις αγορές, χωρίς την εκπροσώπησή τους από έναν ΦοΣΕ.

Φυσικά. Το λογισμικό μας εξατομικεύει για εσάς κάθε υπηρεσία που σχετίζεται με τη συμμετοχή σας στις Αγορές και μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να εφαρμόζει τις δικές σας στρατηγικές συμμετοχής.

Φυσικά. Με το λογισμικό μας μπορείτε να επιλέξετε τις ρυθμίσεις που είναι κατάλληλες για εσάς, να ελέγχετε ποια δεδομένα αποθηκεύονται και να εφαρμόσετε τη δική σας μέθοδο πληρωμών και κοστολόγησης.

Το jPanel είναι ένα διαχειριστικό εργαλείο που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ελέγχουν όλους τους σταθμούς φόρτισης εύκολα και γρήγορα, από οποιαδήποτε συσκευή.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο jPanel, έπειτα από επικοινωνία μαζί μας και εφόσον ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στο δίκτυο φορτιστών Joule. 

Το jCharge είναι μια εφαρμογή για κινητά, που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέσω αυτής, ένας χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του σε ένα από τα σημεία φόρτισης του δικτύου Joule.

Τα σημεία φόρτισης μπορείτε να τα βρείτε μέσω της εφαρμογής jCharge, είτε στο διαδραστικό χάρτη της εφαρμογής, είτε μέσω της λίστας σημείων φόρτισης στην εφαρμογή, εφόσον γνωρίζετε την ονομασία του σταθμού.
Τα σημεία φόρτισης είναι, επίσης, διαθέσιμα στον online χάρτη https://jhub.joule.gr/chargers-map

Αρχικά, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στην εφαρμογή jCharge. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το χρηματικό υπόλοιπο που είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι σας jWallet, επαρκεί για την πραγματοποίηση της φόρτισής σας. Εάν δεν επαρκεί, φορτίστε το jWallet σας με το αντίστοιχο ποσό. Συνδέστε το καλώδιο φόρτισης στο αυτοκίνητό σας και στον φορτιστή. Εντοπίστε το φορτιστή στο χάρτη ή στη λίστα σταθμών φόρτισης (βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε το σωστό σταθμό φόρτισης) και εκκινήστε τη φόρτισή σας, ακολουθώντας της οδηγίες που εμφανίζονται.
Μπορείτε να ξεκινήσετε μια φόρτιση χωρίς να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή, σκανάροντας απλά τον κωδικό QR που βρίσκεται πάνω στο σταθμό φόρτισης. Συμπληρώστε το email σας, ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη σας και πατήστε 'Έναρξη φόρτισης'.

Με τον όρο net metering εννοούμε τον συμψηφισμό της παραχθείσας από το φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργειας με την καταναλωθείσα ενέργεια στις εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού. Ουσιαστικά, η ενέργεια που καταναλώνει ο χρήστης αφαιρείται από την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού, μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας του χρήστη. Η πλεονάζουσα ενέργεια, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν αποζημιώνεται αλλά πιστώνεται στον χρήστη για τα επόμενα τρία έτη. Πέραν της τριετίας, τυχόν πλεονάσματα ενέργειας, δε λαμβάνονται υπόψη και δεν αποζημιώνονται.

Οι υποψήφιοι αυτοπαραγωγοί μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα (επιτηδευματίες και μη) και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, που επιθυμούν να μειώσουν δραστικά το ενεργειακό κόστος στην οικία τους ή την επιχείρησή τους, όπως π.χ.: 

  • Ιδιώτες με κατοικίες με αρκετά μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος
  • Βιομηχανίες, μονάδες παραγωγής, κτίρια γραφείων (δημόσια ή ιδιωτικά), αποθήκες, supermarket, ξενοδοχεία κλπ.
  • Πολυκατοικίες-συνιδιοκτησίες με κοινόχρηστο ρολόι
  • Ενεργειακές Κοινότητες: συνεταιρισμοί με τουλάχιστον 5 μέλη με διαφορετικό Α.ΦΜ. (ή 3 μέλη αν τουλάχιστον τα δύο είναι Ο.Τ.Α.) - περίπτωση Virtual Net Metering
  • Ωφελούμενοι του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» (υπό προϋποθέσεις) 

Το net metering δημιουργεί σημαντικό οικονομικό όφελος για τον χρήστη καθώς, με μια μικρή αρχική επένδυση, ο αυτοπαραγωγός κερδίζει σημαντική μείωση του κόστους. Με το net metering επιτυγχάνεται ακόμα και 75% μείωση στη συνολική χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μηδενίζονται οι ανταγωνιστικές χρεώσεις. Επίσης, ο χρήστης ανεξαρτητοποιείται από την τιμολογιακή πολιτική και τις ενδεχόμενες προσαυξήσεις στο ρεύμα.

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής: 

  1. Ύπαρξη ενεργού μόνιμης παροχής ρεύματος στο ΑΦΜ του αυτοπαραγωγού μέσω της οποίας τροφοδοτείται η εγκατάσταση κατανάλωσής του.
  2. Το φωτοβολταϊκό σύστημα αντιστοιχίζεται αποκλειστικά με έναν μετρητή κατανάλωσης, δηλαδή με τον μετρητή της εγκατάστασης την οποία τροφοδοτεί.
  3. Ο ενδιαφερόμενος έχει τη νόμιμη χρήση του χώρου εγκατάστασης του συστήματος.
  4. Το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαθίσταται στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης προς την οποία αντιστοιχίζεται.
  5. Ο ενδιαφερόμενος έχει εξοφλήσει πλήρως τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας του οικείου Προμηθευτή (ή έχει ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών).

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή χρειάζεστε βοήθεια με κάποια από τις υπηρεσίες μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Στείλτε μας μήνυμα στο it@joule.gr