Δωρεάν η διαχειριστική εφαρμογή jPanel σε ιδιοκτήτες φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή κάνει τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και ενός δικτύου φόρτισης που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των οδηγών. Η φόρτιση, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα ή και δύσκολη για αρκετούς οδηγούς που έχουν επενδύσει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς τα σημεία φόρτισης είναι λίγα και η διαδικασία φόρτισης όχι αυτόματη. Η ανάγκη ένταξης των ήδη εγκατεστημένων σταθμών ή και αυτών που θα εγκατασταθούν, σε ένα δίκτυο είναι αναγκαία, καθώς ο οδηγός θα μπορεί να εντοπίζει τους φορτιστές κοντά του και να φορτίζει ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κάθε φορά , χωρίς αυτή να τροποποιείται από φορτιστή σε φορτιστή. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Joule θεωρώντας ότι η δυσκολία φόρτισης μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και πάντα με στόχο την διευκόλυνση οδηγών και ιδιοκτητών των φορτιστών, διαθέτει και δωρεάν το πακέτο διαχείρισης φορτιστών και ένταξης τους στο δίκτυό της. Τα οφέλη πολλαπλά, τόσο για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και για τους ιδιοκτήτες σταθμών φόρτισης.

Οι ιδιοκτήτες  φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το δωρεάν πακέτο διαχείρισης της start-up εταιρείας και μέσω της εφαρμογής jPanel, μπορούν να δουν την απόδοση, τις χρεώσεις και τις καταναλώσεις του φορτιστή τους κάθε στιγμή, να απολαμβάνουν υπηρεσίες τιμολόγησης, ενώ το σημείο φόρτισης τους θα φαίνεται στο δίκτυο της εταιρείας. Φυσικά, οι τιμολογήσεις και οι πληρωμές για τα έσοδα των φορτιστών γίνονται αυτόματα, αποδεσμεύοντας τον ιδιοκτήτη από την ανάγκη έκδοσης τους και παρέχοντας του την αναγκαία νομιμότητα, καθώς η Joule διαθέτει την απαραίτητη άδεια.  Μόνη προϋπόθεση είναι οι φορτιστές τους να διαθέτουν πρωτόκολλο επικοινωνίας Ocpp 1.6 και Ίντερνετ. 

Με τη σειρά τους, οι χρήστες-οδηγοί που έχουν την εφαρμογή jCharge στο κινητό τους, μπορούν να εντοπίζουν και να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους στους φορτιστές του δικτύου με διαφάνεια ως προς τις χρεώσεις, ενώ πραγματοποιούν ηλεκτρονικά όλες τις πληρωμές σε ασφαλές, πάντα, περιβάλλον.

Για επιπλέον υπηρεσίες, όπως είναι η δυναμική διαχείριση φορτίου (dynamic load balancing) ή η εφαρμογή εκπτώσεων σε ομάδες πελατών τους, που χρησιμοποιούν το σταθμό φόρτισης, ο ιδιοκτήτης του φορτιστή μπορεί να επιλέξει το Premium πακέτο διαχείρισης, προσφέρει η εταιρεία. 

Στόχος της εταιρείας ,εξάλλου, είναι η ηλεκτροκίνηση να γίνει καθημερινότητα και η φόρτιση συνήθεια για τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των φορτιστών.

Το άρθρο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του energypress, στη διεύθυνση: https://energypress.gr/news/i-joule-ependyei-stin-ilektrokinisi-kai-prosferei-dorean-ti-diaheiristiki-tis-efarmogi-jpanel

Επιστροφή στην Αρχική.