Η Ελληνική διαχειριστική πλατφόρμα jPanel

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ,το 2020, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πλέον σημαντικό που πρέπει να γίνει, είναι η ανάπτυξη ενός επαρκούς δικτύου φόρτισης, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα σβήνει τις αμφιβολίες που υπάρχουν σήμερα σχετικά με την αυτονομία τους.

Η χώρα μας κάνει τα πρώτα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να προχωρήσουν σε εγκαταστάσεις φορτιστών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελετών για την ορθή ανάπτυξη δικτύων φόρτισης σε επίπεδο Δήμων. 

Το δίκτυο φορτιστών που θα αναπτυχθεί, θα πρέπει να εξασφαλίζει την ευκολία πρόσβασης και χρήσης του. Απαραίτητη κρίνεται λοιπόν, η ανάπτυξη εφαρμογών που θα διευκολύνουν τη φόρτιση τόσο εκ μέρους των χρηστών του σταθμού όσο και εκ μέρους του ιδιοκτήτη του. 

Η Joule, startup εταιρεία, έχει αναπτύξει in-house διαχειριστική πλατφόρμα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών στους ιδιοκτήτες των σταθμών, που επιλέγουν να εντάξουν το φορτιστή στο δίκτυο της. Μπορούν να καθορίσουν όποτε και όπως θέλουν τις ρυθμίσεις των σταθμών τους, να έχουν κάθε στιγμή εικόνα για τις συνθήκες φόρτισης και να γνωρίζουν πάντα την κατανάλωση των φορτιστών τους με ένα απλό κλικ. Επιπλέον, ένταξη στο δίκτυο Joule σημαίνει εμφάνιση του σταθμού φόρτισης στο χάρτη του δικτύου, ενώ ταυτόχρονα η  φόρτιση θα μπορεί να πραγματοποιείται και μέσω της mobile και browser εφαρμογής της, jCharge. Η εφαρμογή δίνει δυνατότητα στους χρήστες ενός σταθμού δικτύου Joule, να εξετάζουν εάν είναι διαθέσιμος ή όχι, να μπορούν να κάνουν κρατήσεις για μελλοντικές φορτίσεις, αλλά και να εκκινούν και να αποπληρώνουν τη φόρτισή τους μέσω αυτής. Τέλος, σε δοκιμαστική φάση βρίσκεται η υπηρεσία του δυναμικού load balancing, έτσι ώστε να προφυλάσσεται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο η εγκατάσταση και το δίκτυο, ελέγχοντας σε πραγματικό χρόνο τη συνολική κατανάλωση του κτιρίου και ρυθμίζοντας αντίστοιχα τη φόρτιση των οχημάτων.

Στόχος της εταιρείας είναι να καταστήσει τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου μια διαδικασία τόσο απλή και αυτόματη, όσο η επίσκεψη σε ένα βενζινάδικο.

Εντάσσοντας το σταθμό φόρτισής σας στο δίκτυο Joule, επιλέγετε ευκολία, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια! Η φόρτιση γίνεται απλή για όλους και η ηλεκτροκίνηση καθημερινότητα!

Το άρθρο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα energypress, στη διεύθυνση: https://energypress.gr/news/elliniki-house-diaheiristiki-platforma-gia-ti-leitoyrgia-kai-hrisi-ton-stathmon-fortisis

Για να επιστρέψετε στην Αρχική.